Ons verhaal

Wij zijn Natural Born Runners.

Wij helpen hardlopers natuurlijker, lichter en sneller te lopen met zo min mogelijk kans op blessures. We verkopen hardloop- & fitnessschoenen die een juiste techniek ondersteunen en we helpen je jouw hardlooptechniek te verbeteren.

Pijn, knieklachten, last van je onderrug, achillespees problemen, bijna iedere hardloper krijgt in zijn hardloopleven te maken met blessures. Kies voor pijnvrij hardlopen als onderdeel van een gezond en fit leven.

Loop met plezier, ook jij bent een Natural Born Runner.

Natural Born Runners
  • Natural Running
  • Trailrunning
  • Functional Fitness

Natural Running

Kinderen beschikken vaak over een uitstekende looptechniek. Spelenderwijs rennen ze blootsvoets met hun vriendjes en vriendinnetjes over grasvelden. Door een modern leven waarin we uiteindelijk maar weinig hoeven te rennen zijn deze looppatronen bij veel van ons helaas verslechterd. Gelukkig is het geen raketwetenschap om weer goed te leren hardlopen. Ga terug naar natuurlijk hardlopen en ren verder, sneller en met meer plezier!

Trailrunning

Hardlopen doen wij het liefst onverhard. Over kleine bospaadjes, door de duinen, over het strand, een ideale looptraining heeft het allemaal in zich. Het onregelmatige terrein voorkomt gewenning. Door de wisselende ondergrond landt je voet bij iedere stap net weer een fractie anders. Dit voorkomt een te eenzijdige belasting van je pezen, spieren en gewrichten en maakt je een sterkere loper. En tegelijkertijd genieten we natuurlijk volop van de natuurlijke omgeving. Trailrunning is hardlopen in zijn puurste vorm.

Functional Fitness

Wij denken dat iedere sporter baat heeft bij een basis fitness programma met daarbovenop sportspecifieke training. Functional Fitness of Crossfit traint alle facetten van fysieke fitheid en biedt daarmee voor hardlopers een goede basis die je prestaties verbetert op het gebied van onder meer uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, balans en flexibiliteit. Een goede algemene fitheid is een belangrijke factor in het voorkomen van blessures.

Minimalistische Hardloopschoenen van Inov-8

Inov-8 minimalistische hardloopschoenenAlbert Einstein zei het al: "Alles moet zo simpel mogelijk zijn, maar niks simpeler." Dit geldt ook voor hardloopschoenen. Veel hardloopschoenen zitten zo vol technologische snufjes, dat de oorspronkelijke basis van een goede schoen ver te zoeken is. Een goede hardloopschoen is een schoen die een goede techniek niet in de weg staat maar juist bijdraagt aan een goede loopbeweging. Een schoen die licht van gewicht is en met een laag profiel, zodat de loper een goed gevoel met de ondergrond kan ontwikkelen, net zoals vroeger op dat grasveld.

Inov-8 Fitnessschoenen

Naast hardloopschoenen heeft Inov-8 een collectie schoenen speciaal voor Fitness en Crossfit. Ook hier geldt dat functionaliteit de absolute prioriteit heeft. Alle Inov-8 schoenen zijn superlicht van gewicht en bieden uitstekende grip en pasvorm. Daarnaast zijn Inov-8 schoenen sportief gestyled zodat je fris voor de dag komt op de sportschool of tijdens je run!

Om je winkelervaring zo prettig mogelijk te maken gebruiken wij cookies. Ga je hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »