8 vragen aan Rose Goslinga

8 vragen aan Rose Goslinga

Rose Goslinga, voor veel deelnemers van de Texel Halve marathon zal deze naam bekend klinken. Naast dat ze zeer succesvol dit evenement op de kaart heeft gezet is ze zelf ook fanatiek sporter. Zo liep ze verschillende marathons en zelfs de Zestig van Texel. Onder de indruk van haar staat van dienst, stelden we haar een paar vragen.

 

Naam: Rose Goslinga
Leeftijd: 51
Woonplaats: Den Burg, Texel
Hoeveel paar hardloopschoenen: ongeveer 2 paar per jaarWat kun je vertellen over de foto die je ons hebt gegeven?

Dit was tijdens de 60 van Texel. In de Nederlanden. Na ongeveer 25 km. Hier ging het nog goed. Kreeg later behoorlijk last van m’n maag. Eten en drinken ging niet echt lekker.

Respect voor het uitlopen van de 60 van Texel! Hoe ben je eigenlijk begonnen met hardlopen?

Ik ben in 1997 begonnen, nadat ik bij de Dam tot Dam loop mijn man had zien lopen. Ik vond het zo’n mooi sfeertje en dacht: “Dat wil ik ook!” Het duurde toen nog 2 jaar voordat ik die 16 km kon lopen. We hebben 3 kinderen en de jongste was in die tijd één jaar oud. Het viel me niet mee om toen te trainen!

Moet je gaan lopen of wil je gaan lopen?

Als ik met een schema loop, zoals bijvoorbeeld voor de 60 van Texel, dan is het soms ook ‘moeten’. Maar verder ga ik eigenlijk alleen lopen als ik er zin in heb. Bij regen zal ik nooit van huis gaan, uitgezonderd tijdens die schema’s dan kan het soms niet anders, maar als het me onderweg overkomt vind ik het eigenlijk niet eens erg.

Wat is je favoriete trainingsrondje of training?

Rondje Hoge Berg hier op Texel. Vooral als ik heel vroeg loop en de wereld zie wakker worden. Ik loop vaak met één of twee vriendinnen. In de zomer lopen we vaak om half 7 al. Heerlijk!

Wat is je meest memorabele hardloopmoment?

Mijn eerste marathon, New York. Het lopen door al die verschillende wijken, met al die verschillende mensen en dan vlak voor de finish door Central Park... Ik vergelijk het met het de geboorte van mijn eerste kind. Spannend hoe het allemaal zal gaan, de pijn, de emotie als je de finish gehaald hebt. De medaille om mijn nek, voelde als de baby die op m’n buik werd gelegd.

Doe je nog aan andere sporten naast het hardlopen?

Wielrennen, mountainbiken, tennis, zwemmen. Maar ik zwem alleen vlak voor de triatlon, omdat het nou eenmaal moet, want ik heb een enorme hekel aan zwemmen, denk dat ik in mijn vorige leven verdronken ben. Daarnaast ga ik 1 week per jaar snowboarden. Verder heb ik voor de tijd dat ik kinderen kreeg aan veldvoetbal, zaalvoetbal, volleybal gedaan. Kortom, ik vind bijna alle sporten leuk.

Je bent één van de grondleggers van de Texel Halve marathon, een evenement dat in 7 edities is uitgegroeid tot een ware klassieker in Nederland. Nu je het stokje hebt overgedragen, ga je zelf meelopen?

Uiteraard !!! Het moet kicken zijn om van die boot af te rennen. Alle edities heb ik op de boot gestaan, maar om er zelf vanaf te mogen rennen lijkt me geweldig.

Wat zijn je verdere doelen voor 2014?

In ieder geval de triatlon Texel, dat wordt 1/8 triatlon omdat ik niet langer kan zwemmen. De triatlon van Anna Paulowna met een team. Verder de Amsterdam Marathon. Maar mezelf kennende zullen daar nog wel wat evenementen bij komen...

Wij wensen Rose veel plezier en succes met al haar toekomstige plannen!

Reacties

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Deze gegevens hebben we minimaal nodig
Om je winkelervaring zo prettig mogelijk te maken gebruiken wij cookies. Ga je hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »